Tuesday, May 3, 2011

Surat CintaKu Di Laci Meja Mu...

                                                                    
             Duduk diam2, tiba2 saya teringat pasal budak lelaki yang saya pernah admire dulu. Kalau yang hari tu saya tulis surat yang kena rampas, tu lelaki memang kenal sayalah. Tapi yang ni beza sikit sebab budak lelaki itu lansung tidak kenal sapa saya.
             Saya masih ingat lagi waktu tu, saya form 3 tahun 2003. Waktu tu ada budak baru masuk dan di tempatkan kelas sebelah. Biasalah kalau budak baru yang nampak ensem sikit mesti pames sekejap, banyak peminat ni (saya pun termasuk juga)..XD
              Oleh kerana bila mau p kantin, toilet atau bilik guru msti lalu d kelas budak baru tu dan kebetulan dia punya tempat duduk menghadap koridor, saya pun rajinlah menghauskan tapak kasut, kejap2 lalu di kelas durang (trip attention kunun). Sayangnya saya rasa dia tidak perasan pun kehadiran saya. Plan A untuk mengurat hancur sama sekali. So saya pun cubalah plan kedua (dasar tidak pandai mengaku kalahkan)...:D
              Kebetulan tiap-tiap petang saya selalu lambat balikkan, study group untuk pmr kunun padahal ada tujuan di sebaliknya.Hehehe misi untuk menjalankan plan B. Mmacam biasalah saya pun p tulislah surat mau berkenalan. Tapi kali ni saya malas mau pakai posmen2 kan. Malas saya bocor rahsia heboh nanti 1 kelas(mengelak publisiti murahan)..XD
             Saya tulis surat lepas tu saya letak di laci meja dia ni, saya cakap kalo kau mau balas, besok letak di laci meja kau saja, saya pasti akan ambil,saya sempat tulis lagi minta dia kasi buang sampah2 dia laci dia,bertimbung dengan sampah sampai bau basi surat sa. Hahaha memang bagus betul budak tu, dia balas ni surat perkenalan saya dan memang lepas tu bersih saja laci meja dia. kalau tidak silap 2 atau 3 kali kami berbalas surat. dia berabis mau tau siapa saya,saya just bagitau yang sa dari kelas sebelah. 
              Celaka ikan basung, dia p kestau kawan dia yg bermulut tempayan. since dari tu durang menyelidik ni, asal saja budak perempuan dari kelas kami atau kelas hujung lalu msti durang bisik2 meneka. Hahaha tekaan lansung tidak mengena. Saya malas orang banyak mulut trip ensem jadi saya pun kasi keluar dia dari list org yg orang saya admire (teda guna minat org yg mcm ni)..XD sayang saja ink pen dan kertas saya buat surat tu..:-P
              Last saya tulis2 surat ialah waktu sa form 5. Saya minat betul saya punya kawan tu. Jadi saya suruhlah besprend saya jadi tukang tulis, sebab tulisan dia lagi lawakan. Memang power juga lah bestie saya mengarang, siap bagi lyric lagu lagi ni. Hehehe yang paling lucu bila dia baca surat tu then kami p duduk di sebelah dia, berabis dia kerut muka meneka siapa, padahal yang buat surat tu duduk di sebelah dia. Apa blh buat lah sebab saya tidak berani berterus terang maka surat layang sajalah yang jadi harapan bangsa dan negara...XD
            

6 comments:

HonEyBuNNy said...

hehe...

zaman sekolah memang macam tu kan...

cintan cintun guna surat menyurat la jawapnya..hehe

syana mizwateva said...

hehe...syana pnh jgk bbls surat zmn skulah dulu..:)

My Dear Carol said...

HoneyBunny::ya terasa rindu pula zaman muda2 dlu..sekarang dah tak main surat menyurat. dah ada hp siap blh add kat fb lg..

Syana>>tak da hp surat lah jadi harapankan..hehehe

Aemy Shamy said...

Haha! Your story reminds me of my high school memories. Oh I missed my friends, & my handsome teachers. LOL!

Hayati- 'Hidupku' said...

aku pn prnh ni yoy...haha...minta pujiii...wakaka

Shamsuddin Amin said...

tringat zaman skolah dulu2...
siap dlm surat tu ade bedak lagi
nk bagi wangila kononnye... hahaha

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates