Friday, August 12, 2011

Petua menghilangkan tulang ikan yang tercekik di leher..



Okey peminat. Ni hari saya mau share satu cara yang paling senang untuk kasi hilang tulang ikan yang tersangkut di leher kamu waktu kamu syok2 makan ikan goreng, ikan rebus, ikan masin dan sebagainya.

Caranya mudah saja. Kamu cuci tangan kamu bersih-bersih. Lepas tu kan, kamu ambil segelas air (air yang sudah di masak ya) lepas tu kamu kasi masuk jari/tangan kamu d dalam gelas tu. Kemudian kamu cuci tangan kamu di dalam gelas tu. Lepas tu kamu minum air tu balik. Percaya lah. Tegukan yang ke-3 tu tulang ikan yang tersangkut di leher kamu tu pasti akan hilang.

Percaya lah cara ini sangat berkesan, nda payah kamu telan nasi sebesar penumbuk, minum air segelen, korek leher pakai jari semata2 mau kasi keluar tu tulang ikan. Kamu ikut saja cara yang saya ajar ni, kompom Berjaya. Walaupun kamu rasa agak kotor sebab minum balik tu air bekas kamu cuci tangan. Sebab itu lah saya suruh kamu cuci tangan bersih2 dulu sebelum buat. Hehehe

Petua ni kawan saya yang ajar. Mula2 saya ingat dia tipu dan kedengaran agak mengarut. Tapi sekali saya cuba. Wow tersenyum lebar terus saya sebab tu tulang ikan yang tajam lagi jahanam hilang. Macam magic lah pula saya rasa.

Jadi jangan la takut untuk makan ikan yang banyak tulang ya. Makan dengan tulang2nya sekali pun tidak apa sebab kamu tau sudahkan cara mau kasi hilang tu tulang...hehehe btw ni adalah cerita benar,bukan rekaan semata2 ya. Cuba lah kalo tidak percaya..XD

27 comments:

chegu carol said...

ya it does sound ridiculous tapi maybe next time buli cuba juga ni. :)

Aweyn said...

ok nice tips :)

My Dear Carol said...

Kembarku::hehehe mmg betul ni..sa sendiri cuba..kenyang sa makan nasi tuk kasi hilang tu tulang..skali buat ni petua trus hilang..heheh

Awen:::btul ni..cuba la..hehehhe

ijam74 said...

saya sendiri telah mencuba, memang berkesan, terimakasih di atas petua.

Nabilah Juliet said...

aku cuba arrr

hayati said...

huhu..sdg sakit tercekik tulang ikan..sy dh cuba petua ni..sktnya dah kurang..alhamdulillah.terima kasih berkongsi petua

edy said...

terima kasih,, terus hilang tulang ikan nie... da test banyak cara,,, akhir nye berjaya...

Anonymous said...

thanks hilang sudah tulang sy

Anonymous said...

Terima kasih..memang mujarab cara nie..mudah dan bkesan..dh xrasa tulang dh..cuma rasa cedera sket coz dh lama try pelbagai cara nak ilangkan.

Anonymous said...

seksa betol terceiik tulang.nak tidur pun rasa macam nak mati.sakit2..

Anonymous said...

tak laga pun

Anonymous said...

hari malang saya ni hari :| kelaparan tlmpau makan ikan sekali tersangkut. tq kongsi petua :)

farhana ismail said...

terima kasih.memang bkesan sy bru cuba ni.dh hlang tlanp ikan ni.tp terasa skit lg sbb lawa td tcekik.perit rasa..

zaini said...

Telan nasi sebesar penumbuk sudah...garam sudah...air segelen sudah...jari mengorek tekaknya sudah...tulang masih tersangkut...petua ini belum dicuba...insya Allah...berjaya

Nolita Saputri said...

kalau gag mau gimana?

lave_gurl99 said...

x berjaya..suda 2 kali cuba ni..huhuuu...

Anonymous said...

xder kesan pun,, =_=||

Anonymous said...

thanx a lot

Rieko Tz said...

terima kasih petua nya bro...
Tulang nya sudah hilang nih,
Pertama sempat bingung ngilangin nya,
Setelah di coba alhamdulillah berhasil..

Anonymous said...

Thanks bbanyak.dh hilang stelah cuba kali kdua...alhamdulillah.....terima kasih skali lg cuma masih sakit maybe dh lama biarkn tulang tu dh bbrapa jam...

Zhariff Barjoyai said...

NI TIPU NI. TIPU PALING BESAR DI ASIA TENGGARA. SYIRIK JALI! BUKAN KHAFI TAU! JALI! WOI! KAWAN SAYA DAH TRY SAKIT KERACUNAN! SEKARANG SIAPA NAK BERTANGGUNGJAWAB! WOI! DASAR BLOGGER BANGSAT! WOI WOI WOI

Anonymous said...

ok, td bru sy mo taip menipu,, tp btl2 hilang,,, terima kasih. sdhlh tu tulang disiring leher,,,, sy sdh mkn nasi, roti, minum satu gelen air ttp x hilang. x slh mencuba,,,, ehehee,,,

Anonymous said...

lancau tak berkesan langsung! pukimah lu

Anonymous said...

TIPU WOIIII.

Anonymous said...

ni petua tambahan aa.....selepas cuba petua di atas langsung tida berkesan sama saya....jadi saya tanya lagi org ni petua dia: kalau kamu ada pelihara kucing, bagi itu kucing ikan sambil cakap sama itu kucing kasi buka itu tulang di leher kamu...dan kasi janji itu kucing mau kana kasi lagi kalau di dapat buka. lepas itu cucuk mulut kamu dengan jari sampai kamu termuntah....ni berkesan sama saya..

Penulis Kaligrafi said...

wah, petuah yg bagus. Ilmu baru bagi saya, terima kasih

Anonymous said...

okay, saya yg baru je habis lunch dari tadi hingga sekarang. Setelah mencuba petua nie,, maaflah nk ckp, mmg sakit smpai skrg.. mmg x berkesan lgsung

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates