Monday, May 9, 2011

Hari Ini Dalam Sejarah...(^_~)

Isnin 9 mei 2011ß tarikh yang tidak dapat dilupakan sebab inilah hari pertama saya melapor diri untuk pratikal di sekolah smk seri selayang. Hari pertama tidaklah seindah seperti yang saya jangkakan sebab sudahlah hampir lambat datang p sekolah, then jalan kaki lagi p sekolah. Keluar di simpang saya rasa excited sebab Nampak banyak murid jadi dengan penuh kompidentnya saya berjalan dengan penuh semangat, lupa cakap yang saya berjalan dengan bangga sebab ni hari saya rasmi kasut baru(bertumit tinggi lg tu). Best2 saya jalan tiba2 saya rasa lain2 ni saya punya langkah. Guess what??? Rupa2nya tumit kasut sblah kiri saya patah. Punya main malang, saya pun terpaksa jalan terjengket-jengket sbab tapak kasut tidak stabilakan. Lepas tu sampai saja di sekolah terus saya geram saya kasi patah lah tumit yang satu lagi. Baru selesa mau berjalan, adillah sama2 patah.XD

Jahat betul kasut baru tu tidak mau tolong saya. Sampai sekolah lapor diri, jumpa pengetua, jumpa PK1, urus jadual lepas tu lepak di bilik guru duduk diam2, berpeluh2 lagi tu, saya ingat ada air cond rupanya kipas biasa saja. Kepanasan membuatkan saya betul2 mengantuk. Nasib saja saya memikirkan status saya adalah guru pratikal, kalau tidak kompom saya tarik buku kasi jadi bantal then tidur mcm di bilik kuliah. Hahaha  

Sedang duduk bosan2 saya dengan anna kena suruh p jaga budak exam. Kelas 5 waja. Tu cikgu yang lain macam tidak percaya ni sebab kami kena suruh jaga kelas tu, ingatkan kenapa rupa2nya kelas tu budak2 dia NAKAL tahap dewa. 1st time masuk sakit jiwa saya. Budak dia besar2, lepas tu tidak mau dengar cakap, bising, nakal lagi. Haisss susah mau explain. Saya tidak dapat membayangkan kalau saya kena suruh mengajar di kelas tu.

Jadual waktu pun sudah sattle, saya start masuk kelas hari rabu ni. Ambil masa 1 hari lagi untuk bersedia dengan situasi sekolah itu.^_^ then saya rasa lega sikit sebab kelas yang saya masuk ni kelas tingkatan 2 then semua pelajar dia perempuan. Lebih mudah mau handle pelajar perempuan berbanding handle pelajar lelaki. Mudah2an lah..AMEN

Nasib saya kena bagi ajar sesi petang jadi saya sangat HAPPY sebab dapat tidur lambat dan bangun lambat juga.. Hihihihihi tapi saya tidak dapat membayangkan hari2 yang mendatang sebab saya tau hari yang mendatang pasti akan lebih mencabar daripada hari esok. Semoga saya Berjaya..AMEN^_^


2 comments:

SimplySeoul said...

Dugaan kasut tumit tinggi...hehe. Sekolah mana???

My Dear Carol said...

haha..iya dengan kasut tinggi..sni d smk seri selayang..:-)

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates