Thursday, May 5, 2011

Dosakah berbadan besar aka gemuk..


Yah saya gumuk, ya dia pun gumuk juga..so what problem with you??
Saya rasa sedih sebab kenapa ada orang tidak tahu malu mau kutuk2 orang yang bertubuh istimewa. Tiada topik lain sudah kah mau cerita sampai mau kutuk2 golongan bertubuh istimewa ni. Perfect sangatkah kamu tu??Slim itu cantik gemuk itu istimewa okey..:-)


To all my prend yang diluar sana yang bertubuh istimewa, janganlah kamu stress2 kalau orang pandang rendah sama kamu. Pedulilah apa orang cakap. Bukan kita minta makan sama durangkan..hehehe


Tidak kiralah lelaki atau perempuan yang berbadan istimewa ni. Tahukah kamu, yang kamu istimewa di mata Tuhan dan di mata orang yang sayang kamu. Kalau kamu penat sudah dengar orang kutuk kamu, apa kata kamu cuba untuk berubah. Buktikan sama yang selalu kutuk2 kamu, yang kamu pun boleh jadi lebih baik juga.
Saya cakap mcm ni sebab saya pernah rasa kena kutuk2, orang pandang sebelah mata, cinta bertepuk sebelah tangan sebab gemuk. Haiz macam2 lah. Saya tidak tahan sudah orang pandang sebelah mata sebab fizikal saya macam tu jadi bermula proses mendietkan diri. Hahaha memang sengsaralah mula2. Nampak makanan sedap 
sa tutup mata telan air liur (mengelakkan kempunan konon).
Berbulan jugalah diet baru jadi slim sikit, sengsara sebab tidak dapat makan pebret food saya, tapi sangat berbaloi. Bayangkan dari 65 kg turun jadi 56 kg. kira satu kepuasanlah.


So to all my geng, jangan takut untuk berubah. Jangan cakap susah selagi tidak mencuba, kalau tidak cuba kita tidak tahu hasil dia macam mana kan..kan..kan..XD rasa satu kepuasan bila orang yang tidak pernah Nampak kehadiran kita tapi bila sudah slim baru Nampak, baru mau tegur2, baru mau menunjukkan yg during minat sama kita. Peringatan jan di layan orang macam ni. Jangan bagi peluang sama orang yang tidak pernah memberikan peluang sama kita dulu. Peace..:-)


Apa yang penting kita besrsyukur dengan apa yang kita ada, gemuk pun tidak apa. Janji sihat..(^_^)

6 comments:

wynda said...

hye there..:) tidak juga ba... kasi biar saja org punya pandangan.... sy n kwn sa.. dua2 in love juga dgn org yg berbadan comel... xda masalah pun... org len saja 2 yg sngja mncri kelemahan^^

My Dear Carol said...

heheh tu la tu, tapi kadang2 x tahan juga mo dengar org mengutuk depan2..^^ xapa lah janji happy..

Pipiy said...

alala... biar saja diorg tu.. bukan bentuk badan yg penting tapi hati yg baik.. saja bh diorg tu bosan~ xda kerja kan, itu la sampai mau kutuk2 bentuk badan ni..

My Dear Carol said...

thanks daling...tu la kadang2 sa diam2 saja. org yg suka bercakap ni x pandai sedar bah. tunggulah 5 tahun akan dtg, masih slim ka tidak...

Miki Aya said...

amacam ko diet hr tu? hebat o! but, yeah. org yg tgk fizikal ja mmg not worth it. x pyh peduli pun. cheer up :)

Shahiraa Aqilah said...

babe. tlg kiky trunkn berat jgk baa~ hha. susa ni cari bju :P

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates