Thursday, April 28, 2011

Surat CINTA sa kena RAMPAS.....(^_^)




 Sa kecewa sebab dua kali sa suka lelaki yang sa minat mesti sa tidak berani kasi luah perasaan sa sama during (alahai melepas sudah). Tapi kali ni sa nekad sudah. Betul2 nekad sama MR F. Sa tersuka sama dia sebab dia pengawas di sekolahkan, kebetulan lagi dia kawan sa punya abang. Puyoo memang ensem la d mata sa,nda tau la kalo d mata orang..XD


Oleh kerana waktu tu mmg sa tekad sudah mo bagitau dia yang sa suka dia, macam biasalah sa pun mengarang surat cinta yang telampau jiwang..haha buduh kan terkena pengaruh wayang filipin. Sa ingat lagi berkeping2 bah sa tulis, abis bah buku skolah sa kasi koyak (gatal punya pasal). Tulis panjang2 skali Nampak tulis buruk d kasi koyak lagi buat yang baru (mo perfect kunun).

Sudah sa siap mengarang dan sa betul2 berpuas hati sama apa yang sa tulis, tulisan pun lawa sudah lepas tu, tu kertas siap sa tabor pakai bedak Johnson baby lagi bah. Supaya wangi dia pun terpikat la kunun…hehehe  siap sa lipat cantik2 bah tu surat. Lepas tu sa kasi stapler lagi banyak2 biar suspen kunun dia mo buka (pintarkan).. lepas tu sa tapuk la surat cinta tu di buku teks sa supaya tidak kedapatan oleh abg sa (takut kena ejekkan)…

Entah lah apa punya malang hari tu. Time kelas sedang berlansung tiba-tiba…. Haiz nda sangup sa mo cerita, sebab bikin malu sa rasa. Tiba-tiba SPORTCHECK telah dijalankan di kelas( Oh damns). Kebetulan time guru kelas ajar matematik lagi tu. Apa lagi guru kelas pun ikut menyelongkar beg kami. Sungguh malang nasib ku sebab dia p cek di barisan meja sa ( dalam hati cam mo belasah saja tu cigu). Oh no, ni cikgu kan macam tau2 seja bah sa tapuk surat cinta sa d buku teks. Siap selak satu2 lagi tu. Doa sa tidak didengarkan oleh TUHAN yang masa esa. Surat cinta sa telah ditemui. Huhu surat cinta sa kena rampas sebelum sa kasi. Terasa macam mo TERBERAK di seluar saja sa rasa. Ini kali lah, abis la sa (menangis dalam hati saja).

Lepas siap kena SPORTCHECK oleh pengawas yang  comel (celaka). Kelas pun berjalan seperti biasa. Cikgu pun buka lah surat cinta sat u. nah kotoh kotor tangan ko cigu sbab kena tu bedak yang sa tabur…T_T sa tengok tu cikgu baca surat sa dengan penuh perasaan (silaka ikan masin). Lepas dia baca sampai abis dia pun pangillah sa p depan (start sudah mo cari pasal). Mulalah dia menyelidik ( sa kena siasat mcm sa bunuh orang ni). Selidik dari Amerika sampai lah KUALA PENYU. Akhirnya dia tau juga tu lelaki siapa.

Dalam hati sa, sa ketawa besar . Hahaha cigu ni, rampas la saja tu surat tu sebab sa masih banyak kertas, pen pun masih ada dakwat untuk tulis balik (nah cigu ko tertipu sudah). Memang betul pun lepas kena rampas tu surat, di rumah sa buat balik bah (kuasa cintalah juga yg menang).  Akhirnya sa Berjaya juga bagi tu surat sama MR F.

Sa ingat kejadian surat tu berakhir di sana selepas kena rampas TAPI sapa sangka tu cikgu panggil MR F p bilik guru (Silaka). Terasa macam kena kasi lemas di dalam jamban saja sa rasa. Buduh juga MR F sbab tidak pandai menipu ni. Adakah dia p kasi surat yang sa bagi tu bila kena minta (ko miming pintar). Nda silap sa pilih orang. Ingin sa tekankan di sini, kira dalam sejarah la sebab 2 kali surat sa di rampas oleh guru yang sama (cigu sa mmg pintar menyelidik). Sa kena panggil untuk kali ke dua ni. Tapi besalah budak genius mana la pandai takut. Nasib la surat sat u x kena baca depan orang ramai. Kalo kena baca kompom calar la kereta buruk ko tu cigu. Ilang tu cermin sisi ko sa p curi.

Selepas kejadian tu, sa buat selamba saja depan tu lelaki, maka dalam hati macam sa mo terajang saja dia. Nda pandai simpan rasia. Sa benci ko..haha..XD sa pun tukar la p minat lelaki lain.

Lupa cakap, yang paling sa panas hati kan, kawan baik MR F bah pula yang over2 mo benci sa ar, maka MR F rock steady saja. Dia pla yang lebih2 mo kasi kena sa. Elehh kalo jeles tu cakap saja bah. Sa blh buat surat palsu tuk ko. Nasib ko bida di mata sa jadi teda la surat utk ko..miahahaha


  sa lupa tulis cakap yang cerita nie berlaku time sa masih muda2 lagi, walaupun sudah 9 tahun waktu tu tahun 2002, tapi saya masi ingat lagi. sebab ini salah satu daripada sejarah yang paling saya tidak blh lupa..heheh
         ~sekian, terima kasih sebab membaca~



12 comments:

Hayati- 'Hidupku' said...

c justin undip ka ko suka 2?? wakaka

My Dear Carol said...

hahaha silaka ko both..musuh ketat time kicil tu...

kaTasiButterPrawn said...

ahahaha...lucu..malu sa baca eh..

My Dear Carol said...

hahaha..nawar thanks sbab singah..kisah benar ni tau...

sweetandspicy said...

wah, berabis ko marah cigu ko di sini ya.. btw pasal calar kereta tu, tidak bagus k. Jgn sekali2 buat. Kalau kedapatan, bukan sja kena tindakan sekolah, tapi kena suruh bayar harga cat tu kereta. Bukan alang2, mau sampai beberapa ribu.

Sekarang, cegu2 moden suda, banyak juga yang ada blogger, jadi sya suggest ko tapis2 apa yang ko blog. Sebab saya pun bakal cegu juga. :)

Nice blog layout :)

My Dear Carol said...

thanks 4 d advise..cerita lama terasa mo share kan....ckp sja tp 100% x berani buat...

fatin^^ said...

saya suka cerita ko..saya pon macam ko jga ada admire sma seseorang tapi saya xlah seberani mcm ko hehe :D

nice story ;)

AnnieMing said...

Funny story indeed! ;-D How old are you, Carol?

cHa2 said...

carol , sapa tu cigu matematik ? haha..

My Dear Carol said...

Fatin>>dlu berani buat..skg nda sudah sa berani..takut ni..hehe

Anne::im 22..hehe tua sda mau main surat2..

Cha>>biarlah rasia..haha ko kenal jg tu..

cHa2 said...

cikgu king ka.. hahahaha..

siok baca blog ko carol..

rajin2 lah ko menulis..

i follow.. hehe..

Sharon Nicole Charles said...

hehe! sya ingat ne carol. :)

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates